Advisory in Risk Management & Finance

Solid Professionals | Advisory werkt graag samen met u aan het ontwerpen, inrichten en verbeteren van duurzame, effectieve en efficiënte Finance & Risk functies. Dit doen wij met een gezonde balans tussen strategie & uitvoering en kwantitatieve & kwalitatieve benadering.

De mens speelt een dominante rol in het laten functioneren van organisaties, via oordeels- en besluitvorming.
Solid Professionals | Advisory onderscheidt zich door grote aandacht voor de menselijke kant, om zo een duurzame oplossing voor de organisatie te realiseren.

Adviseurs in Finance en Risk

Ons team van consultants bestaat uit adviseurs in Finance en Risk, die hun sporen grotendeels hebben verdiend binnen de financiële sector.

De consultants van Solid Professionals | Advisory hebben een track record in risk management en de financiële kolom binnen banken en verzekeraars. Deze kennis en ervaring kunnen zij ook goed toepassen in andere sectoren. Wij hebben diverse trajecten met de nadruk op vernieuwde regelgeving binnen verslaglegging uitgevoerd en begeleid. Binnen het vakgebied Risk Management zijn we verantwoordelijk (geweest) voor het ontwikkelen en onderhouden van (interne) risicomodellen. Daarnaast hebben we verschillende projecten op het gebied van datakwaliteit en data lineage voor diverse wet- en regelgeving als Basel II/II, Solvency II en PERDARR afgerond. Operational risk management completeert onze huidige dienstverlening.

Solid Professionals | Advisory onderscheidt zich bovendien door grote aandacht voor innovatieve ontwikkelingen.

Onze adviseurs zijn thuis in de volgende reguliere thema’s

  • Basel II/III
  • Solvency 2
  • Risk Appetite Statements en Frameworks
  • Modelbouw en -validatie
  • (Opzetten) Governance en beleid.

Diverse consultants zijn gecertificeerd in Lean, GARP, Prince2 en Agile projectmanagement.

De consultants van Solid Professionals | Advisory bieden ook (inhoudelijke) begeleiding bij de uitvoering van diverse interim projecten. Daarnaast zijn we betrokken bij de persoonlijke ontwikkeling van de Young Professionals binnen ons Young Professional Programma. Binnen dit opleidingstraject zijn zij  verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het trainingsmateriaal en het leveren van trainers.

Ons kenniscentrum bevat diverse papers, filmpjes en recente blogs van onze consultants.

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met:
Foto Marcel van Wersch Partner Solid ProfessionalsMarcel van Wersch
T:
 030 – 2400 511
E: marcelvanwersch@solidprofessionals.nl

Govert van Koningsveld - Associate Partner Solid ProfessionalsGovert van Koningsveld
T:030 – 2400511
E: GovertvanKoningsveld@solidprofessionals.nl