Zo werk je samen met een ‘Belgisch biertje’ volgens MBTI

20-07-16 / Kathelijn Loos

Altijd genieten; een zonnige zaterdagmiddag op het terras en voor je een koud Belgisch biertje… Dat is het eerste waar veel mensen aan denken als je het hebt over een Belgisch biertje. Maar in dit geval BEN IK een Belgisch biertje… En jij? Volg je het nog?

Een Belgisch Biertje; recht door zee, betrouwbaar, no nonsens, focust op hoofdzaken en uitkomsten.

MBTI-training zorgt voor optimale samenwerking in teams

Ik heb het over MBTI – Myers Briggs Type Indicator- ; een systematiek om de verschillen in persoonlijkheid van mensen te classificeren. MBTI wordt wereldwijd steeds meer gebruikt binnen organisaties om vooral samenwerking te optimaliseren en dat zonder bevooroordeeld te zijn. Er is geen goed of fout en er is geen zwak of sterk. Het gaat om je persoonlijke voorkeursgedrag en zogeheten aangeleerd gedrag.
Zo fijn dat we mogen zijn wie we zijn en niet veroordeeld worden!!

Het heeft mij veel ‘o ja’ momenten opgeleverd. Helderheid over waarom ik in sommige situaties zo reageer als ik doe, waar mijn comfortzone zit, waarom bepaalde (project)teams succesvol zijn en andere niet, maar ook hoe ik collega’s op een positieve manier kan benaderen. Uitgaan van mijn eigen kracht en dat van een ander.

Toen mijn manager vroeg of ik vanuit onze organisatie mijn certificering als MBTI-trainer wilde behalen heb ik geen moment getwijfeld. En zo geschied, sinds enkele maanden mag ik Young Professionals, collega’s en vrienden helpen om hun eigen MBTI type te bepalen. En misschien egoïstisch…, maar de gesprekken die ik tot nu toe heb gevoerd en de trainingen die ik heb gegeven, hebben mij onwijs veel energie opgeleverd! Uiteraard hoop ik dat ook zij positief terugkijken op de sessies, het hun op wat voor een manier dan ook een stapje verder heeft gebracht en dat ze nog eens terugdenken aan dat ‘Belgische Biertje!’

illustratie-drankjes

Deel:

Terug naar blogs