Fahd’s debuut binnen Solid Professionals

08-06-17 / Fahd Rouas

Onderweg naar zijn eerste werkdag heerste vooral het gevoel van nieuwsgierigheid. Nieuwsgierig naar de werkzaamheden, naar de nieuwe collega’s en naar de invulling van zijn verwachtingen. Zenuwen kende hij niet echt, maar zoals de meeste op hun eerste dag, ervaarde hij wel een gezonde spanning. Fahd heeft gekozen voor Solid Professionals, omdat er veel betrokkenheid leek te zijn bij de medewerkers. Daarnaast heerste er een informele sfeer op kantoor, die hem heeft getriggerd en geënthousiasmeerd. Ook was het duidelijk dat iedereen relatief jong is. Spannend is of die verwachtingen allemaal waargemaakt gaan worden. Bovendien is hij helemaal nieuw in de branche en in de functie als Accountmanager New Business, dus hij zal zich moeten inspannen om daarin thuis te raken.

Accountmanager Olivier Moree had de taak gekregen om Fahd onder zijn hoede te nemen en in te werken. Ze hadden elkaar al een aantal keer gesproken in het sollicitatietraject en dat waren leuke contactmomenten. Af en toe eens over het werk, maar vaak ook gewoon over de personen Fahd en Olivier. Daardoor kreeg hij het gevoel dat dit een plek zou zijn waar hij wel zou kunnen aarden. Later kwam hij erachter dat Olivier een ervaren salesman is, die precies weet hoe hij iemand om zijn vinger moet winden. Goed gelukt Olivier!

Vanaf het eerste moment werd hij warm ontvangen. De indruk werd gewekt dat hij rustig de tijd zou krijgen om het bedrijf, met al haar verschillende onderdelen, te leren kennen. Er waren afspraken ingepland om collega’s te ontmoeten en beter te leren begrijpen wat de functie precies inhoudt. Daarnaast werd er een mooie Ford Fiësta ST Line voor hem afgeleverd.

Vanaf de eerste dag werden er door verschillende collega’s grappen gemaakt over het koffie drinken met iedereen. Het heeft er wel voor gezorgd dat hij in een snel tempo goed begrijpt wat het bedrijf doet, wat ieders rol is en iedereen een beetje te leren kennen. Zo doet Mireille aan drie verschillende sporten, hebben Wim en Lucette samen vier kinderen, fietst Linda recreatief afstanden die hij zijn hele leven bij elkaar nog niet gefietst heeft, is Aron zo goed in sales dat hij Solid Professionals zo ver heeft gekregen te participeren in een kroeg en moet hij met een fiets de sensoren van het parkeerterreinhek activeren om naar binnen te kunnen. Bovendien is iedereen razend enthousiast over de Roparun waar een groot gedeelte van het team aan mee gaat doen. Wat hij wel grappig vond om te horen, want blijkbaar heeft dit event het bedrijf nog dichter bij elkaar gebracht. Dat inwerkprogramma van de heer Moree heeft gewerkt.

Inmiddels een paar weken verder kan Fahd stellen dat zijn inwerkperiode zeer geslaagd is. Hij is veel mee geweest op afspraken, heeft zelf wat onderzoeken gedaan naar de branche en kent de spelers iets beter. Sabine en Olivier hebben hem de systemen goed uitgelegd en dit zorgt ervoor dat hij zich klaar voelt om zijn functie op te pakken op een niveau welke hij ambieert. Natuurlijk is hij zich ervan bewust dat het in de eerste maanden lastig op gang komen zal zijn. Want als Accountmanager New Business gaat hij zich op een nieuwe branche richten: de Telecom- en energiemarkt. Maar het weerhoudt hem er niet van om enthousiast te blijven over de kansen.

Alle verwachtingen die hij van tevoren had, zijn uitgekomen. Er heerst een gezellige informele sfeer op kantoor. Men is geregeld aan het poolen bij de bar op zolder, er wordt gelachen onderling en de indruk is dat er niemand buitend de boot valt. De collega’s helpen hem graag om te groeien in zijn rol en de gastvrouw zorgt ervoor dat er altijd lekkere dingen op het kantoor aanwezig zijn. Iedereen is betrokken bij elkaar en er heerst geen roddelcultuur. Dat heeft hij bij andere bedrijven wel eens anders gezien. Sowieso bevalt de organisatie hem. Of het nou de bootcamps zijn, het staand vergaderen of het lopend overleggen, je merkt dat bedrijf de ideale efficiëntie nastreeft. Iets wat hem bevalt.

Hij wil zijn collega’s dan ook bedanken voor de manier hoe ze hem hebben ontvangen. Hij kijkt ernaar uit om te groeien in zijn rol en zijn ambities binnen het bedrijf te verwezenlijken. In de omstandigheden waarin hij mag werken, moet dat goed gaan komen.

Fahd Rouas
Accountmanager New Business

Deel: