Werken bij: Judy’s eerste weken als YPP-recruiter

22-06-16 / Judy Rotering

Het einde van je studie komt in zicht en de paniek en onzekerheid slaat toe. ‘Wat moet ik nu?’ ‘Is mijn leuke sociale leven nu echt voorbij?’ ‘Waar moet ik gaan werken?’ ‘Is mijn studie wel de juiste geweest?’ ‘Wat voor functie past bij me?’ ‘Moet ik nu gaan werken met saaie en suffe mensen die alleen maar over baby’s praten?’

Ik was 22 jaar toen ik na mijn studie volle bak aan het werk ging. Veel mensen om mij heen vonden dit maar raar. Mij werd continue gevraagd waarom ik niet verder ging studeren of een rondreis ging maken. Vanwege mijn passie voor hockey en doenersmentaliteit heb ik een ander pad gekozen dan veel van mijn vrienden. Na het schrijven van mijn scriptie ben ik bij het bedrijf blijven plakken. Dit was in een jonge organisatie waarbij mijn collega’s mijn vrienden werden.

Mijn invulling van de vacature als recruiter bij Solid Professionals!

Ook bij Solid Professionals voelt het alsof je met je vrienden of familie aan het werk bent. Naast hard werken, is er ontzettend veel ruimte voor gezelligheid, gekkigheid en verschillende (sportieve) activiteiten. Ik voel mij een onwijs ouwe taart als ik zeg dat het dus onzin is om te denken dat je leven saaier, stommer en minder avontuurlijk wordt, als je gaat werken.

De week voor ik aan de slag ging bij Solid Professionals werd ik door collega’s die ik nog nooit had ontmoet, toegevoegd op LinkedIn. Voordat ik überhaupt begonnen was, voelde ik mij al meer dan welkom.

Mijn eerste weken bevallen ontzettend goed. Ik heb het idee dat ik hier al maanden rondloop. In mijn eerste week werd ik overspoeld door veel leuke, enthousiaste en geïnteresseerde mensen. Mijn week zat vol met kennismakingsgesprekken met collega’s, presentaties, de eerste intakes, een bootcamp en de maandelijkse Solid Professionals-avond. Een avond gevuld met een bedrijf breed overleg, samen een hapje eten, Dragon’s Den en een gezellige borrel.
Vervolgens kreeg ik al snel de ruimte om zelf jonge talenten te zoeken voor ons Young Professional Programma via verschillende jobboards, hen te benaderen en uit te nodigen bij ons op kantoor. Je krijgt ruimte om je eigen manier van werken te ontwikkelen en wordt begeleid in wat je doet. Daarnaast ga ik deelnemen aan de trainingen die onze Young Professionals ook volgen. Leuk, leerzaam en goed voor het onderhouden van contacten met geplaatste kandidaten. Lees vooral ook de ervaringen van deze jonge professionals die aan de slag zijn gegaan bij verschillende opdrachtgevers.

Judy Rotering
Recruiter Young Professional Programma

Deel:

Terug naar blogs