Mijn eerste maand aan boord als recruiter!

13-11-17 / Rosa Vroegindeweij

My journey last month als Recruiter bij Solid Professionals

Yes! Ik heb mijn diploma Human Resource Management op zak!! Alleen wat nu? Ik wil graag reizen, maar ook relevante werkervaring op doen. Als ik eerst een ‘volwassen baan’ zoek, kan ik sparen voor mijn reis. Alleen waar vind ik die baan die ik nu, op mijn 21ste leuk vind? De ervaringen van mijn meeloopstages waren niet altijd even positief…

Eén dag nadat het cijfer van mijn scriptie bekend was en mijn verdediging erop zat, was het raak. Bij Pon, de organisatie waar ik met veel plezier mijn afstudeerscriptie heb geschreven, mocht ik op gesprek komen voor de functie als HR-medewerker. Mega spannend en heel leuk en mijn enthousiasme na het gesprek bleef.

Een gemiste oproep van een onbekend nummer en een voicemailbericht van recruiter Judy van Solid Professionals wekte ondanks dat mijn interesse. Na een lange telefonische toelichting over de functie en waar Solid Professionals voor staat werd ik steeds enthousiaster. Eén dag na het behalen van mijn scriptie benaderd worden door twee organisaties. Wow, wat gaat dat snel!!

Een recruiter bij Solid Professionals die helpt keuzes te maken

Gelukkig wist ik door mijn vorige stages goed wat ik wel en niet wil in een baan. Ik wil werken bij een ambitieuze organisatie waar veel aandacht is voor iemands persoonlijkheid. Waar betrokkenheid voorop staat. Na het sollicitatiegesprek bij Solid Professionals was mijn keuze dan ook snel gemaakt. Ik wilde in die jonge, ambitieuze, informele organisatie dicht bij huis werken!

Mijn eerste werkweek bij Solid Professionals zit erop, ik ben kapot! Niet van het harde werk, maar van alle leuke gesprekken die ik met iedereen heb gevoerd. Ik ben tegelijkertijd begonnen met Romy, ook Recruitment Consultant. Ons rooster bestond uit kennis maken met iedereen op kantoor. De persoonlijke aandacht die wij kregen was totaal nieuw voor mij. Heel leuk!

Persoonlijke benadering en échte interesse in elkaar

Veel informatie over het bedrijf en iedereen op persoonlijk vlak goed leren kennen. Waarvan de gesprekken erg varieerde van religie tot reizen. Vooral de verhalen over de reizen van mijn collega’s vond ik extra interessant, omdat ik zelf ook nog graag 4 maanden wil reizen. Dit heb ik dan ook tijdens mijn sollicitatiegesprek aangegeven. Mijn reisplannen waren voor het Recruitment team niet ideaal, maar toch krijg ik straks de mogelijkheid om deze droom waar te maken. Dat waardeer ik enorm en ik hoop dat ik na mijn reis terug mag komen.

Ideale kandidaten vinden via Linkedin

Week twee zit er alweer op en het echte werk is begonnen. Samen met Romy ben ik omgetoverd tot ware LinkedIn experts. Ik wil niets liever dan de ideale kandidaten vinden. Maar ook een kennismaking bij de opdrachtgever stond op ons programma. Na een leuk gesprek op locatie te hebben gehad wisten we precies waar de ideale kandidaat aan moest voldoen en kon onze zoektocht van start gaan. Na een week hard gezocht te hebben naar de perfecte match, mochten 2 van de 3 kandidaten op gesprek komen. Wat echt een ontzettende kick geeft!

Naast al het harde werk wordt er ook regelmatig gezamenlijk gesport tijdens de wekelijkse bootcamp of een potje Pool gespeeld op zolder in de bar. Ik heb het opgenomen tegen de directeur die onverslagen kampioen is. Helaas, ook ik heb niet van hem kunnen winnen. Maar wie niet waagt wie niet wint! Wellicht gaat het mij ooit wel lukken!

Het gevoel hebben dat je de juiste kandidaat ontmoet voor een vacature is werelds!

Mijn 3e week is ingegaan en ondertussen voel ik mij hier al helemaal thuis. Ik heb al veel geleerd over het recruitment vak en de branche Finance & Risk waarin wij gespecialiseerd zijn. Ik heb bij veel intakegesprekken meegekeken en weet al beter waar de kandidaten aan moeten voldoen. Na een week hard opzoek te zijn geweest naar kandidaten voor een andere functie, heb ik beet! Na overleg met accountmanager Rens mag ik 5 kandidaten uitnodigen om op intakegesprek te komen. Deze intakegesprekken mag ik zelf gaan voeren, hoe gaaf is dat!! Gelukkig krijg ik wel begeleiding van Sabine, mijn leidinggevende. Zij zit tijdens de gesprekken naast mij om mij aan te vullen en mij van feedback te voorzien. Na alle intakegesprekken mag ik bepalen, welke kandidaten ik voor ga stellen aan de opdrachtgever. Daarna is het aan de opdrachtgever om te bepalen wie op sollicitatiegesprek mag komen. Wat ik leuk vind is dat je nadat een kandidaat geplaatst is nog nauw contact onderhoudt. Zo was er eind van de zomer een barbecue voor de young professionals. Bijpraten en gezellig borrelen. Naast het leren hoe je het best de ideale kandidaten kan vinden, heb ik ook geleerd hoe je op een creatieve, leuke manier vacatureteksten kan schrijven om de interesse van de kandidaten in de functie te verhogen. Ook dit is iets wat ik heel leuk en uitdagend vind en waar ik mijn creatieve brein helemaal vrij kan laten.

Teleurstellingen horen bij het groeiproces

De eerste maand zit erop, en wat heb ik veel geleerd. De laatste week heb ik successen gevierd, maar ook tegenslagen meegemaakt. Wat ik als een succes ervaar is dat mijn kandidaten ver in de procedures zijn gekomen. Helaas zijn zij op het laatste moment toch afgevallen. Heel jammer maar helaas hoort dat er ook bij. Verder heb ik veel gezocht naar verschillende profielen. Onder andere naar een nieuwe recruiter die ik, als ik succes heb mag verwelkomen als nieuwe collega. Hoe leuk is het dat je zelf invloed uitoefent op wie je nieuwe collega wordt.

Daarnaast heeft Solid Professionals ook invloed gehad op mijn fysieke gezondheid. Ik ben fanatiek gaan deelnemen aan de bootcamps, van vitaliteitscoach Paul Zwama. Ik was vroeger helemaal niet sportief, maar vind het nu heerlijk om na werk lekker een uur te gaan sporten. Ik sport nu 3 keer in de week en heb gister ook voor het eerst deelgenomen aan een yogales! Ook heb ik met een teambuilding sessie voor het eerst gegolfd.

Hard werken en samen successen vieren

We worden als nieuwe collega’s ook meteen betrokken bij de plannen voor 2018, waarin er ook veel input aan ons wordt gevraagd.  Solid Professionals is een organisatie die doet wat ze zegt! Er worden veel successen gevierd waarin de champagne rijkelijk vloeit, maar er wordt ook hard gewerkt om de kwaliteit te leveren die wij beloven. Ik ben onwijs blij met mijn keuze om bij Solid Professionals in dienst te gaan en weet inmiddels al dat ik na mijn reis terug mag komen!

Interesse in net zo’n leuke baan als de mijne? We zijn nog op zoek naar nieuwe collega’s en hebben een vacature voor Recruitment Consultant. Bel me gerust als je meer wil weten!

Groetjes Rosa Vroegindeweij

My journey last month als Recruiter bij Solid Professionals - Recruitment Consultant Rosa Vroegindeweij

Deel:

Terug naar blogs