Onze bijdrage aan de maatschappij

Structurele betrokkenheid

Wij vinden het belangrijk om ook maatschappelijk betrokken te zijn. Wij doen dit sinds onze oprichting structureel door steun te geven aan Tika Foundation. Dit zijn projecten voor kansarme kinderen in Nepal, waar twee van onze medewerkers – Marcel van Wersch en Lucette Peereboom – nauw bij betrokken zijn.

Dit jaar bestaat Solid professionals 10 jaar. Dit is gevierd met deelname aan de Roparun samen met ons inmiddels 50 personen tellende team. Begin juni ging een grote afvaardiging van onze organisatie richting Parijs om de ruim 500 kilometers als team af te leggen en geld op te halen voor mensen met kanker. Het werd een enorm succes: er is meer dan 22.000 euro opgehaald! Lees hier meer over de roparun of bekijk onze aftermovie.

Daarnaast worden er wekelijks 2 fruitmanden bij ons op kantoor bezorgd van Fruitful Office. Er is bewust gekozen voor deze organisatie vanwege hun maatschappelijke betrokkenheid. Door o.a. de inzet van medewerkers met een chronische ziekte of handicap en hun aandacht voor het milieu.

Met onze Join the Pipe waterflessen dragen we bij aan het besparen op plastic wegwerp flessen. Tegelijkertijd wordt er per waterfles die wij uitdelen één fles gedoneerd aan een schoolkind in Afrika. Voor de allerarmste kinderen waar op school geen water of goede sanitaire voorzieningen zijn en kinderen uit hun hand drinken, is een drinkfles een effectieve manier om ziektes en schooluitval te voorkomen. Join the Pipe is de eerste community van kraanwater drinkers met als droom een eerlijke verdeling van drinkwater in de wereld.

Verder scheiden wij ons afval zoveel mogelijk en gebruiken wij 100% gerecycled papier om op te printen – wat we overigens het liefste zo weinig mogelijk doen.

Maatschappelijke betrokkenheid van medewerkers

Naast de structurele steun aan Tika Foundation kunnen medewerkers jaarlijks goede doelen inbrengen. Dit kan een doel zijn waar ze zich persoonlijk betrokken bij voelen, waar ze vrijwilliger zijn, etc. Vervolgens worden er op basis van stemming door alle medewerkers doelen gekozen die een donatie ontvangen.
In 2017 werd de Roparun gekozen als goed doel. Door deelname aan dit evenement werd meer dan 22.000 euro opgehaald voor de strijd tegen kanker. Lees hier meer over onze deelname aan de roparun.
Gekozen goede doelen 2016:
  • Vlinderkind – Deze stichting heeft als doel om onderzoek naar de genezing van Epidermolysis Bullosa (EB) financieel te ondersteunen. EB (ook wel vlinderziekte genoemd) is een groep erfelijke, nog ongeneeslijke, huidaandoeningen. Naast financiële steun voor wetenschappelijk onderzoek zet deze stichting zich met hart en ziel in om een leven met EB draagbaar te maken.
  • Jarige Job – Zij maken het mogelijk dat Nederlandse kinderen uit gezinnen waar grote armoede heerst een onbezorgde verjaardag kunnen vieren.Met alle ellende in de wereld vergeten mensen wel eens dat er ook veel stil(ler) leed dicht(er) bij huis is.

Gekozen goede doelen 2015: