Over presidenten, pokémons, verandering; en wat de Griekse filosofie hierover zegt.

17-08-16 / Tim Verlaan

Benieuwd hoe ik de brug tussen dit alles en de visie van Solid Professionals sla? Lees dan verder in deze laatste column die ik schrijf voor Solid Professionals.

Het jaar van de Aap, dat is wat 2016 volgens de Chinezen zal zijn. Nu ben ik niet bijgelovig, maar mijn god, laat dit alsjeblieft geen voorbode zijn voor de presidentsverkiezing van de Verenigde Staten. Of wellicht nog wel erger, voor de dictator die nu naar voren lijkt te treden in Turkije. Trump en Erdogan; een slecht uitgevallen coup is helaas niet de enige gelijkenis tussen de twee. Als die twee ooit aan één tafel komen te zitten wordt het een cockfight (hanengevecht) waar ze in Thailand nog een puntje aan kunnen zuigen.
Dán staat er veel te veranderen en er is al zoveel aan het veranderen.

Toen ik jong was bijvoorbeeld, moest je buitenspelen in plaats van computerspelletjes spelen. Tegenwoordig, moet je buitenspelen om computer spelletjes te kunnen spelen. En door mijn jongere zusje weet ik dat ‘na schooltijd afspreken’ tegenwoordig ‘skypen’ betekent. Ik zit momenteel alleen nog te wachten op het moment dat mijn kleine neefje een roodborstje uitscheld voor Pidgeotto.

Gelukkig is verandering niet slecht, het kan zelfs houvast bieden. Want zoals een Griekse filosoof, waarvan ik je de naam zal besparen, ooit zei: ‘Nothing is permanent, except change’. Voor ons als mens biedt dat soelaas op de manier dat slechte tijden plaats zullen maken voor betere en geruststelling op de manier dat we ons niet hoeven vast te klampen aan de tijden dat het fantastisch gaat. Voor een bedrijf als Solid Professionals is het een bevestiging op de visie dat meegroeien met de markt en constant kijken waar nieuwe kansen liggen de enige manier is om succesvol te blijven. Uitvoering van deze visie is goed te zien in de trend en de wens Solid Professionals steeds meer te evolueren van recruitment organisatie tot kenniscentrum en in de nieuwe bedrijfstakken die zich blijven ontpoppen.

Voor mij persoonlijk staan er ook veranderingen voor de deur, ik ga dit prachtige bedrijf helaas verlaten. Volgend jaar mag ik aan de slag bij Integrand Amsterdam, waar ik Master studenten aan interessante stages ga verbinden. Hierbij dus mijn laatste column en definitieve afzwaai! Aan alle collega’s: Bedankt voor een geweldig anderhalf jaar en ik zie jullie vast nog een keer op de “Derde Donderdag Van De Maand Overleg En Borrel”.

Tim Verlaan
Oud Mederwerker Sales

Deel:

Terug naar blogs