Daan de Nijs – Young Professional Alumnus

“Door groot netwerk biedt Solid Professionals interessante en leervolle functies.”

Daan de Nijs (26) woont in Amsterdam. Hij is maart 2016 gestart binnen het Young Professional Programma op de afdeling Financial Reporting voor ING Commercial Banking, Real Estate Finance. “Wij verzorgen de financiële rapportages voor leningen met vastgoed als onderpand. Deze rapportages zijn bedoeld voor de ING Groep en voor de verschillende landen waar ING Real Estate Finance actief is. Onderdeel van het werk is het maken van analyses van de balans en resultatenrekening voor verschillende locaties”, aldus Daan.

Hoe ben je met Solid Professionals in contact gekomen?

“Ik ben benaderd door Solid Professionals, nadat mijn cv online werd gevonden. Na enkele gesprekken, hadden ze een interessante vacature voor me. Het was erg prettig om voor het eerste gesprek bij de opdrachtgever samen met de recruiter van Solid Professionals voorbereidingen te treffen. Ik ging daardoor sterker het gesprek in”.

Daan ervaart het als erg prettig om elke maand een gesprek te hebben met de Talentmanager, waarin de voortgang wordt besproken. Daarnaast vindt hij het opleidingstraject interessant. Het voegt wat extra’s toe aan de functie, doordat hij met extra cursussen inhoudelijk ook vooruitgang boekt. Bovendien zijn het erg gezellige avonden, vertelt Daan ons.

“Solid Professionals heeft een netwerk binnen grote bedrijven, waardoor ze interessante en leervolle functies kunnen bieden. Dit in combinatie met de mogelijkheid tot persoonlijke ontwikkeling door het opleidingsprogramma maakt het Traineeshiop Finance & Risk een erg goed programma voor young professionals.”