Ruud Beks – Young Professional Alumnus

“Solid Professionals is een jonge organisatie met veel mogelijkheden en een goede kick-start voor je carrière.”

Ruud Beks (25 jaar), komt uit (de buurt van) Eindhoven en heeft een achtergrond in Quantitative Finance. Bijna een jaar geleden is hij begonnen aan het avontuur bij Solid Professionals en heeft zelfs de mogelijkheid gekregen om verder te studeren aan de AEMAS . Sinds een jaar is Ruud werkzaam via het Young Professional Programma van Solid professionals, bij Delta Lloyd als Financial Risk Manager. Hier houdt hij zich hoofdzakelijk bezig met de ontwikkeling van het Partieel Intern Model (PIM). Een risicoraamwerk wat wordt opgelegd door de toezichthouder DNB. Dus o.a. het ontwerp, de ontwikkeling en documentatie van het Vastgoedmodel, maar ook het berekenen en rapporteren van de Standaard Formule cijfers ieder kwartaal.

Hoe ben je met Solid Professionals in contact gekomen?

Ik werd door een Maaike benaderd via LinkedIn, juist op het moment dat ik voor het eerst op zoek was naar een baan. De uitdagende functie bij Delta Lloyd i.c.m. een traineeship bij Solid Professionals heeft me over de streep getrokken. Het eerste gesprek was bij Solid Professionals op kantoor. Een héél open en prettig gesprek over mijn wensen in een nieuwe baan waar Solid Professionals meteen mee aan de slag is gegaan. Uiteindelijk is het een perfecte match geworden.

De begeleiding van de Talentmanager vind ik heel goed. Ik vind het prettig om maandelijks een reflectie te krijgen op mijn eigen ontwikkelingen om continu te blijven groeien als Junior.  Ze is altijd bereid om te helpen daar waar nodig.

Hoe kijk je aan tegen het opleidingstraject? 

Ik ben heel blij met het opleidingstraject uit het Young Professional Programma. Zonder dit traineeship was ik me nooit bewust geworden van een aantal zaken, zoals het erkennen van je eigen kwaliteiten. Het opleidingstraject zorgt er ook juist voor dat je focust op zaken die nog nét iets beter kunnen en moeten. Bijvoorbeeld verwachtingsmanagement (heel belangrijk in het bedrijfsleven) en presenteren. De trainingsavonden? vind ik goed. Niet te lang, niet te kort. Zelfs mogelijkheden tot het volgen van IT/programmeer cursussen. En het is prettig om contact te houden met andere professionals en leuk om te horen hoe het bij hen gaat.

“Solid Professionals is een jonge organisatie met veel mogelijkheden en een goede kick-start voor je carrière.”

“Uiteindelijk is het een win-win situatie voor iedere student die voor het eerst opzoek is naar een baan. Solid Professionals luistert goed naar jouw specifieke wensen, ze bieden tal van mogelijkheden (bv. AEMAS ) en het programma i.c.m. een traineeship is ontzettend gewild op je CV. Je leert de fijne kneepjes van het bedrijfsleven, maar tegelijkertijd leer je ook een hoop nieuwe leeftijdsgenoten kennen.”

Terug naar de ervaringen van de alumni Young Professionals

Terug naar overzicht Young Professional Programma