Zain Alam – Young Professional Alumnus

“Solid professionals is een unieke, innovatieve intermediair tussen jonge werkzoekende en het bedrijfsleven”.

Zain Alam (25) woont in Amsterdam en is sinds januari 2017 in vaste dienst als Financial Analyst bij de ABN AMRO. Via het Young Professional Programma van Solid Professionals is hij in januari 2016 begonnen als Young Financial in het Consolidation & Reporting team, onderdeel van Global Finance binnen ABN AMRO Clearing Bank N.V. Met zijn team was hij verantwoordelijk voor de maand- en kwartaalafsluiting, interim rapportages, het jaarverslag van Clearing en global alignment van de finance afdelingen in het buitenland. Ze werken nauw samen met het consolidatie team van de Group en vervullen een schakelfunctie tussen kantoren in het buitenland en het consolidatie team van de Group.

Hoe ben je met Solid Professionals in contact gekomen?

“Na het plaatsen van mijn cv op één van de jobboards ben ik benaderd door een recruiter van Solid Professionals. Ik was verrast door de flexibiliteit bij het inplannen van een eerste afspraak, zowel tijdstip als locatie werd in overleg gekozen. Mijn contactpersoon was erg transparant gedurende het gehele recruitment proces en dacht met mij mee in oplossingen”, aldus Zain.

De vaste Talentmanager is voor Zain een waardige, toegankelijke partner met veel kennis die altijd bereikbaar is en meedenkt en hem helpt om richting te geven aan zijn startende carrière. Het opleidingstraject complementeert het ‘learning on the job’ en verschaft de Young Professionals de meest bruikbare tools voor in de praktijk.

“Solid Professionals is een unieke, innovatieve intermediair tussen jonge werkzoekenden en het bedrijfsleven. Met het Young Professional Programma krijg je alles: een prettige voorbereiding op je sollicitatiegesprekken, een baan die écht bij je past, actieve begeleiding en een breed trainingsprogramma bestaande uit meerdere praktijkgerichte trainingen en additionele (specifieke) trainingen. Maar ook de stimulans voor het uitbreiden van je netwerk door deelname aan borrels en bootcamps”.

Terug naar de ervaringen van de alumni Young Professionals

Terug naar overzicht Young Professional Programma