Reviews huidige Young Professionals

Lees de reviews en ervaringen van de huidige Young Professionals die deelnemen aan ons tweejarig Young Professional Programma. Mogelijk vind je het ook interessant om te lezen hoe het onze Alumni vergaat?

Marloes Wigger werkt sinds april 2017 als Finance & Risk Data Analyst op de Management Accounting afdeling bij de Rabobank in Utrecht. Ze is de afgelopen maanden met name bezig geweest met het creëren en rapporteren van de winst & verlies rekening voor het Wholesale, Rural en Retail domein van de Rabobank. “Het is prettig om met iemand buiten je organisatie te sparren over eventuele issues waar je tegen aan loopt tijdens je werk.” Lees hier meer over Marloes.

Nick Mabjaia werkt sinds juni 2017 als Junior Actuaris bij verzekeraar a.s.r.. Hij houdt zich bezig met diverse Finance en Risk onderdelen die belangrijk zijn bij een verzekeraar, zoals de ontwikkeling van nieuwe rekenregels en de uitvoer van actuariële controles. “Het is steeds fijn en waardevol om andere Young Professionals te leren kennen en ervaringen uit te wisselen.” Lees hier meer over Nick.

Lisa Verkaik is via Solid Professionals werkzaam bij Rabobank International in de CFO Management Accounting & Reporting sector. Ze werkt hier op de afdeling DRC (Data Reporting Center) als Finance & Risk Data Analyst. “Het Young Professional Programma is een fijne overgang van studeren naar je eerste ‘echte’ baan. Zo kun je jezelf naast je werk blijven ontwikkelen en ervaringen delen met andere Young Professionals die vaak tegen dezelfde problemen aanlopen.” Lees hier meer over Lisa.

Danny Roffel - Young Professional Solid ProfessionalsDanny Roffel werkt sinds juni 2017 via het Young Professional Programma van Solid Professionals bij ING op de afdeling Consolidation Services. Hij is Young Professional Financial Reporting en op deze afdeling is Danny met name bezig met rapportages naar de DNB en EBA. “Solid Professionals helpt je gewoonweg erg goed om een baan te krijgen en je verder te ontwikkelen. Ze zetten zich ook duidelijk veel in voor je. Ik heb nooit het idee dat ik vergeten word en dat vind ik erg belangrijk.” Lees hier meer over Danny.

Chaka Renardel de Lavalette werkt vanaf begin 2017 via Solid Professionals bij ING op de data quality management afdeling. Hier werkt ze mee aan meer dan alleen de verantwoordelijkheden van haar department. Zo ontwikkelt ze rapporten die naar De Nederlandsche Bank gaan, heeft ze het één en ander kunnen doen voor de jaarrekening en heeft ze contact met verschillende vestigingen van ING bij het ontwikkelen en aanleveren van data. “Behalve dat er bij Solid Professionals alles aan gedaan wordt dat jij de ontwikkeling en begeleiding krijgt die je wilt of nodig hebt, is het ook een leuke gezellige groep. Zo organiseren ze leuke events en zijn de trainingen, in vrij kleine groepen, heel persoonlijk!”  Lees hier meer over Chaka

Amandeep Singh werkt sinds februari 2017 op de Financial Reporting afdeling voor ING Commercial Banking, Lending. Na haar bachelor International Business Management heeft zij een Master in Business Administration gevolgd in London. “Uit mijn eigen ervaring vindt ik het YPP een goeie eerste stap voor recent afgestudeerden. De begeleiding van de Talentmanager en de trainingen geven je net dat extraatje die je goed kan gebruiken.” Lees hier meer over Amandeep

Loes Verheij werkt sinds oktober 2016 als via Solid Professionals als financial liquidity controller bij de Rabobank. “Solid Professionals is een dynamisch bedrijf dat erg gefocust is op jouw welzijn. Het is een fijne organisatie om bij te starten door de duidelijke begeleiding. Daarnaast is het ook niet zo dat je te veel trainingen hebt, maar het is juist perfect in balans.” Lees meer over Loes.

Lulu Zhuang werkt sinds november 2016 via Solid Professionals bij ABN AMRO als Risk Analist. Lulu heeft haar BA Liberal Arts and Sciences afgerond op University College Utrecht met een major in economie, psychologie en cognitieve neurowetenschappen. Daarna heeft ze nog een jaartje in Londen gestudeerd om haar MSc Cognitive and Decision Sciences te halen. “Het Young Professional Programma biedt veel voordelen. Er zijn trainingen waar je inhoudelijke kennis opdoet en er zijn trainingen waar je je soft skills ontwikkelt. Tijdens trainingen leer je ook andere young professionals kennen, wat heel gezellig is en helpt met het uitbreiden van jouw eigen netwerk. Je ontvangt goede begeleiding tijdens het sollicitatieproces, maar ook wanneer je eenmaal bent begonnen, want dan krijg je een Talentmanager die je helpt met je persoonlijke ontwikkeling. Al deze extra’s zullen een positieve invloed hebben op je (verdere) carrière.”  Lees meer over Lulu. 

Selmar van der Veen is woonachtig in Utrecht en sinds februari 2016 als Junior Actuaris werkzaam bij verzekeraar a.s.r. op de afdeling MarktwaardeVerslaglegging. “Voor de productlijnen Leven, Uitvaart en Pensioenen verzorgen we de marktwaarderapportages (Solvency II), dit doen we ieder kwartaal. Daarbuiten zijn we in projecten bezig met het onder meer het verbeteren van de processen en tooling. Naast de inhoudelijke werkzaamheden ben ik ook verantwoordelijk voor de planning en controls die bij onze processen horen,” zo vertelt Selmar ons. “Solid Professionals zorgt voor goede begeleiding als starter/net afgestudeerde, zowel met soft skill trainingen als inhoudelijke avonden. Daarnaast is Solid Professionals een erg gezellig en open bedrijf. Door de trainingen, borrels en de jaarlijkse barbecue kom je gemakkelijk in contact met anderen uit het Young Professional Programma. Dit maakt het leuk om ervaringen uit te wisselen.” Lees meer over Selmar.

Sander Bouwhuis is sinds 1 februari 2016 via Solid Professionals aan de slag gegaan met het Young Professional Programma met a.s.r. als opdrachtgever. Binnen a.s.r. werkt hij op de afdeling SSC Marktwaarde waarbij de afdeling verantwoordelijk is voor het rapporteren van de QRT (Quantitative Reporting Templates). Binnen de afdeling valt hij in het team Modelontwikkeling en zij verzorgen de modelwijzigingen. “Naast het feit dat Solid Professionals zich richt op advies en interimdienstverlening binnen Finance & Risk en zij vele goede contacten hebben met alle grote financiële dienstverleners, zie ik het bedrijf ook als een soort vereniging waar ik mijn ervaringen als jonge werknemer met andere jonge collega’s binnen de financiële sector kan bespreken. De leuke activiteiten en interessante cursussen die worden aangeboden zijn echt een toegevoegde waarde”.  Lees meer over Sander.

Terug naar Trainings- en opleidingsprogramma

Terug naar overzicht Young Professional Programma