Chaka Renardel de Lavalette

“Behalve dat Solid Professionals er alles aan doet om jou de ontwikkeling en begeleiding te geven die je wilt of nodig hebt, is het ook een leuke, gezellige groep. Zo organiseren ze leuke events en zijn de trainingen door de vrij kleine groepen heel persoonlijk!”

Chaka Renardel de Lavalette (28 jaar) werkt vanaf begin 2017 via Solid Professionals bij ING op de data quality management afdeling. Hier werkt ze mee aan meer dan alleen de verantwoordelijkheden van haar department. Zo ontwikkelt ze rapporten die naar De Nederlandsche Bank gaan, heeft ze het één en ander kunnen doen voor de jaarrekening en heeft ze contact met verschillende vestigingen van ING bij het ontwikkelen en aanleveren van data.

Na het behalen van haar Bachelor of Business Administration aan de Hotelschool in Den Haag wilde Chaka graag meer met cijfers en analyse doen. Daarom besloot ze een master Finance te beginnen aan de VU in Amsterdam, die ze afgelopen zomer heeft afgerond. Ze kwam in contact met Solid Professionals toen Judy haar over LinkedIn een berichtje stuurde. Het eerste kennismakingsgesprek gaf haar meteen een positief gevoel. “Je kunt echt jezelf zijn bij Solid. Bovendien kun je echt eerlijk zijn over wat je al kan en wat je nog wilt leren.” Na dit gesprek is Judy aan de slag gegaan om een passende baan voor Chaka te zoeken, wat resulteerde in dit project bij ING.

Hoe heb jij het recruitmentproces met Solid Professionals ervaren?

“Wat ik heel prettig vond is dat je echt eerlijk kunt bespreken wie je bent, zonder bang te zijn dat je ‘verkeerde’ dingen zegt. Er werd goed doorgevraagd naar mijn eigenschappen en ervaringen zodat ik er zelf ook beter achter ben gekomen wie ik ben en wat ik te bieden heb. Vervolgens ben ik heel erg geholpen met het vertellen van mijn persoonlijke verhaal voor de sollicitatie bij opdrachtgever. Dat is natuurlijk erg waardevol als je voor het eerst op een serieuze baan solliciteert.”

Hoe ervaar je de begeleiding van de Talentmanager?

“Ik heb bewust gekozen voor een traineeship. Graag wil ik mezelf blijven ontwikkelen maar dit vergt aandacht en tijd. Door de begeleiding van een talentmanager weet je zeker dat je er mee bezig blijft. Bovendien is het fijn om er met iemand over te praten die er verstand van heeft en kan helpen bij het vormgeven van je ontwikkelplan. Daarnaast is het leuk en gezellig dat je met iemand over je werk en jezelf kunt praten.”

Hoe kijk je aan tegen het opleidingstraject?

“Ik heb pas één training gevolgd en kijk uit naar de komende trainingen. Veel van de onderwerpen passen bij de vaardigheden die ik graag wil ontwikkelen. Daarnaast vind ik het altijd fijn om inzichten en ervaringen van andere Young Professionals te horen. Hier kun je altijd van leren!”

Hoe zou je Solid Professionals omschrijven aan mensen die het bedrijf niet kennen?

“Behalve dat er bij Solid Professionals alles aan gedaan wordt dat jij de ontwikkeling en begeleiding krijgt die je wilt of nodig hebt, is het ook een hele leuke, gezellige groep. Zo organiseert Solid Professionals leuke evenementen en zijn de trainingen in vrij kleine groepen heel persoonlijk! Kortom, als je zelfontwikkeling, een leuke baan en gezellige collega’s belangrijk vindt dan kan Solid Professionals je helpen om dit te vinden!”

Terug naar ervaringen Young Professionals

Terug naar overzicht Young Professional Programma