Selmar van der Veen

‘Met goede begeleiding, soft skills trainingen en inhoudelijke avonden als net-afgestudeerde de arbeidsmarkt op.’

Selmar van der Veen (24) is woonachtig in Utrecht en sinds februari 2016 als Junior Actuaris werkzaam bij verzekeraar a.s.r. op de afdeling MarktwaardeVerslaglegging. Voor de productlijnen Leven, Uitvaart en Pensioenen verzorgen we de marktwaarderapportages (Solvency II), dit doen we ieder kwartaal. Daarbuiten zijn we in projecten bezig met het onder meer het verbeteren van de processen en tooling. Naast de inhoudelijke werkzaamheden ben ik ook verantwoordelijk voor de planning en controls die bij onze processen horen. In mijn vrije tijd tennis en fitness ik graag en ben ik nog vaak in Enschede te vinden om vrienden op te zoeken.

Hoe ben je in contact gekomen met het Young Professional Programma van Solid Professionals?

Nadat ik in 2015 ging afstuderen, woonde ik een lezing van een bedrijf in de financiële sector bij, dat wakkerde mijn interesse aan. In diezelfde periode benaderde Solid professionals mij via LinkedIn voor een kennismaking voor een vacature als Junior Actuaris.
De gesprekken met de recruiter van Solid Professionals verliepen vlot en soepel. Ze hebben me goed geholpen om me voor te bereiden op mijn sollicitatiegesprek bij a.s.r. Dat was erg prettig en maakte dat ik goed voorbereid die kennismaking in kon gaan.

De gesprekken met mijn Talentmanager zijn plezierig. Het is altijd fijn om iemand buiten a.s.r. te hebben om op terug te vallen. Je kunt makkelijk je werkzaamheden bespreken en daarmee ook de dingen waar je tegen aan loopt. Iedere maand zitten we een uurtje en daar bespreken we dan ook welke opleiding ik ga volgen. In september 2016 begin ik namelijk aan de actuariële master aan de UvA.
Het opleidingstraject van het Young Professional Programma zie ik als een goede aanvulling op mijn baan. In het eerste jaar zijn er acht trainingen. Deze sluiten goed aan bij onderwerpen waar je al vrij snel mee te maken krijgt op de werkvloer; werken in teams en managen van verwachtingen bijvoorbeeld. Samen met de nadruk op meer soft skills in het tweede jaar is dit een goede start in het bedrijfsleven.

Hoe zou je Solid Professionals omschrijven?

“Solid Professionals zorgt voor goede begeleiding tijdens de eerste twee jaar als starter/net afgestudeerde, zowel met soft-skills trainingen als inhoudelijke avonden. Daarnaast is Solid Professionals een erg gezellig en open bedrijf. Door de trainingen, borrels en de jaarlijkse barbecue kom je gemakkelijk in contact met andere Young Professionals. Dit maakt het leuk om ervaringen uit te wisselen.”

Terug naar ervaringen Young Professionals

Terug naar overzicht Young Professional Programma